La fiscal ha concretat que, després de ser insultada, un dels manifestants d’un grup d’entre 20 i 30 persones es va acostar cap a ella i li va cridar: “Tu ets la fiscalia. Tu ens condemnes per posar les urnes. Quina vergonya!”.

“Als meus 64 anys de vida, no havia vist reflectida en la mirada d’una persona l’odi que vaig veure en aquesta persona. No ho oblidaré mai”, ha volgut remarcar Magaldi, qui ha afegit que considera aquest fet “molt greu i un atac i un insult a la representant d’una institució de l’Estat”.

Segons la fiscal, els primers crits que va sentir en sortir per la porta van ser els càntics de “Fora, fora, fora, la justícia espanyola” i ha puntualitzat que va mirar als manifestants “dreta, ferma, no insultant-los, no fent botifarres ni traient la llengua”.

Posteriorment, l’actitud del jove que es va desmarcar del grup la va fer témer per la seva integritat. Per això va avisar els Mossos, però el manifestant va arribar abans, per increpar-la, i ella li va contestar: “Jo no soc la fiscalia, soc la fiscal en cap de Barcelona. Els fiscals no condemnen, els fiscals acusen. Els que condemnen o absolen són els tribunals i els jutges”.