En David i en Joan són dues del centenar llarg de persones ferides durant l'operatiu policial de divendres a la plaça de Catalunya. Asseguren que sempre van mantenir una conducta pacífica. Tot el contrari, diuen, que els mossos. DAVID CARMONA "Em vaig veure rodejat i intentant trobar la sortida vaig rebre un cop amb tanta mala sort, amb tanta mala bava que em va produir una fractura del cúbit dret, que aquí està". JOAN ROURA "Estava a uns trenta metres de la càrrega que venia per la ronda de Sant Pere. Una bala del nou armament de pilotes de goma em va tocar l'orella, vaig caure desplomat a terra, sense coneixement". A en David li han hagut d'operar el braç i en Joan està pendent d'unes proves per saber si ha perdut capacitat auditiva. Testimonis com aquests han empès la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona a escriure un manifest per demanar que el conseller d'Interior, Felip Puig, plegui. JORDI BONET, president de la FAVB "Exigim que presenti la seva dimissió immediata i en cas que persisteixi la seva negativa, demanem al president del Govern català, Artur Mas, el seu cessament". La federació també exigeix que els agents portin una identificació sempre visible i que es prohibeixi l'ús de les pilotes de goma i del nou armament dels antiavalots dels Mossos. De moment, una quarantena d'entitats s'han adherit al manifest i no es descarten mobilitzacions.

Els representants de la FAVB han demanat avui la dimissió (o el cessament) de Felip Puig per l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra a la plaça de Catalunya. També volen que es prohibeixi als Mossos d’Esquadra utilitzar pilotes de goma i que es retiri el nou armament dels antiavalots. A més, exigeixen que a les armilles protectores dels agents hi figuri la identificació perquè “no es pugui burlar” la normativa que hi ha.

Segons han explicat avui els representants de la FAVB, i com consta en un comunicat, l’associació veïnal no està d’acord amb les explicacions de Felip Puig sobre l’actuació de divendres. Consideren que les explicacions “per legitimar el dispositiu i sense mostrar cap autocrítica” són pròpies “d’un estil autoritari”.  Creuen també que no calia recórrer a la força per fer una operació de neteja a la plaça de Catalunya, perquè els acampats “han mostrat sempre una actitud oberta, pacífica i dialogant” i es podien haver trobat altres mecanismes d’interlocució. “En cap cas no és justificable que per realitzar la neteja d’una plaça (…) es convoqui un dispositiu de 350 agents” hi afegeixen. A més, consideren que l’ús de la força va ser desproporcionat en relació amb l’acció que s’havia de dur a terme i recorden que “l’operació de neteja” va acabar amb 137 ferits.

La FAVB considera també que la neteja preventiva va ser en realitat una “sostracció del béns de les persones acampades”. I denuncien que els objectes s’hagin deixat en un descampat a cel obert perquè això provocarà que es deteriorin.

De moment, una quarantena d’entitats s’han adherit al manifest de la FAVB i no es descarten mobilitzacions.