En un comunicat, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona alerta de la situació d’emergència que s’està generant “com a conseqüència de polítiques mercantilitzadores d’un bé de primera necessitat com és l’habitatge”. Denuncien que de les 22 ordres de desnonament que s’executen a Catalunya cada dia, 18 són a Barcelona i que la ciutat i l’àrea metropolitana acumulen 18.000 desnonaments des de 2008. Per l’associació veïnal és “indignant” que la pèrdua d’habitatges es produeixi “en un país on si alguna cosa no falten són habitatges”. Els pisos, però, es troben a mans d’entitats financeres, immobiliàries i grans propietaris “que esperen el millor moment per tornar a especular amb ells”.

La FAVB també retreu a les administracions que no fan prou per solucionar el problema de l’habitatge a la ciutat i que les seves “declaracions d’intencions es contraduien amb algunes de les mesures” que prenen.

Per tot això, la FAVB demana a l’Ajuntament que abordi amb urgència el problema de l’habitatge i que convoqui una reunió en què siguin presents les administracions, els col·lectius d’afectats i entitats socials.

En el text, la FAVB també es refereix a les famílies que ocupen un edifici al carrer d’Almagro, a Nou Barris, des de fa dues setmanes (van ocupar l’immoble després de la manifestació dels “indignats”). L’associació veïnal els dona suport i reclama al consistori que garanteixi el dret a l’habitatge d’aquestes famílies, ja sigui en el mateix edifici o en habitatges públics de lloguer social.