En un comunicat, que han penjat aquest dijous a la pàgina web, la FAVB i altres associacions de veïns del Coll-Vallcarca, el Carmel, la Vila de Gràcia i Can Baró lamenten que la proposta no ha estat consensuada amb les entitats. “Ni s’ha donat cap procés participatiu real ni s’ha arribat a cap acord amb les entitats. Les reunions que s’han realitzat han estat merament informatives i sense cap predisposició dels representats de l’Ajuntament a recollir les propostes fetes des de les entitats”, afirma la nota.

Els veïns critiquen que l’estudi de fluxos d’entrada al parc s’ha fet estudiant-ne el flux de visites durant tres dies del mes de juliol, i que, per tant, “no té cap serietat”. Tampoc no els agrada la forma d’aplicar les tarifes perquè, asseguren, és “inacceptable”. Diuen que genera “una discriminació i un cost insuportable per a bona part dels ciutadans de Barcelona, en funció de la seva proximitat al parc”. La FAVB acaba el seu comunicat demanant a l’Ajuntament un pla integral per al parc. Pels veïns la problemàtica rau en els problemes de trànsit, i l’aglomeració als barris propers, en concret a la carretera del Carmel. I diuen que amb la proposta de pagament per visitar el recinte no se solucionaran aquests problemes.

La proposta de l’Ajuntament és deixar l’entrada lliure al parc per als veïns empadronats en els cinc barris que voregen el recinte. Per això és crearà el club Parc Güell, un carnet que permetrà l’entrada lliure i gratuïta per als veïns.