Com si fos una carta als Reis, veïns i joves han posat sobre la taula problemes de ciutat, dividits per districtes i per sectors. Alerten que es tracta de realitats que, amb les retallades, s'han agreujat, com la suspensió del Pla de barris o l'aturada dels equipaments previstos a la presó Model. Són només dos exemples d'un missatge clar: cal prioritzar les inversions allà on sigui més necessari. JORDI BONET, president de la FAVB "Barcelona corre el risc de tornar a ser una ciutat desigual. Abans d'una Marina de luxe al Port Vell, que considerem innecessària i que a més tindrà efectes negatius, abans que un Blau@Ictinea, tenim un conjunt de barris que van cap avall. Prioritzem les inversions allà." Sobre els grans projectes de mobilitat, la FAVB està a favor de la connexió de tramvies per la Diagonal. Creu que és el traçat més racional. Sobre les Glòries, exigeix complir els acords pactats amb els veïns. "La prioritat no és el Disseny Hub, la prioritat és que les Glòries no seprari els barris, sinó que sigui un element de connexió." Pel que fa als joves, la preocupació principal és l'emancipació i l'atur. PAU GONZÁLEZ, president del Consell de la Joventut de Barcelona "Volem un pacte per a l'emancipació amb tots els actors implicats, Ajuntament, el consell de joves, els sindicats." Els dos col·lectius han criticat que el procés participatiu del PAM s'hagi centrat en una butlleta, ja que restringeix que s'hi puguin fer noves aportacions.

Entre les mesures que proposa la FAVB, hi ha projectes de ciutat com ara la connexió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal i el compliment dels acords en el projecte de la plaça de les Glòries. També reclamen que el consistori incrementi la transparència i elabori un protocol per garantir la participació ciutadana en els plans urbanístics. Les mesures estan recollides en un ampli document que han lliurat al consistori.

Per la seva banda el Consell de la Joventut de Barcelona reclama que el PAM inclogui mesures per afavorir l’emancipació juvenil des de tots els seus pilars: la lluita contra l’atur, l’accés a l’habitatge i la formació de qualitat.