RAÜL ROBERT, soci fundador de SostreCívic "En realitat és una mica trist dir-ho, però en els trenta anys de democràcia no hi ha experiències, al marge de les de SostreCívic, d'un cooperativisme de gestió de cessió d'ús." "Aquest model és interessant perquè tens la mateixa sensació de tenir alguna cosa tot el temps que vulguis, transmetre-ho a familiars, però sense la necessitat de tenir una propietat ni una hipoteca ni haver de pagar un IBI per tenir una propietat." "Ja es veu que no tothom podrà accedir a una hipoteca individual com en els últims anys, que el lloguer és massa poc i que formes com la cessió d'ús o com el propi lloguer hauran de créixer en volum i amb garanties. Amb formes més imaginatives d'anar substituint el monocultiu del model de propietat."

Els socis interessats en un habitatge amb aquestes condicions han d’aportar com a màxim el 20% del cost de promoció, que se’ls retornaria en deixar el pis, i una quota mensual que estaria per sota del cost de mercat dels lloguers. SostreCívic tot just arrenca però ja disposa d’alguns immobles que segueixen aquest model cooperativista de cessió d’ús. A Barcelona encara no en tenen cap, per això aquesta reunió volen que serveixi per engegar algunes promocions.

Aquest model de cessió d’ús dels habitatges està consolidat a països com Dinamarca, Alemanya o l’Uruguai. A l’Estat espanyol aquesta és la primera iniciativa que tot just s’ha iniciat fa un any i mig. SostreCívic però, va començar a planificar els ciments de la cooperativa l’any 2004 amb la creació d’una associació centrada en l’accessibilitat a l’habitatge.