Amb càntics, pregàries i començant una vaga de fam. Així volen protestar contra l'ocupació i la repressió de l'exèrcit xinès a la seva regió, el Tibet. El balanç de presos tibetans a la Xina és actualment de més de 800. Els manifestants volen denunciar també la passivitat de la comunitat internacional davant d'aquesta situació que ja fa més de 50 anys que dura. THUBTEN WANGCHEN, director de la fundació Casa del Tibet "El apoyo internacional es muy lento porque nadie quiere enfrentarse con el gobierno chino, nadie quiere perder negocio." A Catalunya són només 85 tibetans, però a la Fundació Casa del Tibet hi ha més de 200 socis. Alguns, com en Joan Marc, han volgut fer costat a la comunitat tibetana a Barcelona i s'han adherit a la vaga de fam. JOAN MARC, soci Casa del Tibet "En el meu cor, com a català, pots entendre que és un poble que ha perdut el seu país, que tenen una autonomia que és de mentida." Les demandes del poble tibetà es basen a aconseguir un règim autonòmic real al Tibet i aturar la repressió del Govern xinès a la regió. En definitiva, busquen la pau i la llibertat. Per dimecres al vespre està prevista una marxa silenciosa que es farà també a unes altres setanta ciutats del món. Us ho ha explicat des de la Plaça de la Universitat.

Volen difondre la situació d’ocupació del Tibet i recollir signatures per la llibertat dels presoners polítics que són a les presons xineses.

Per alçar la seva veu han hagut d’iniciar una vaga de fam. La comunitat tibetana de Catalunya vol denunciar la repressió del Govern xinès al territori tibetà i sobretot, posar de manifest que la comunitat internacional no actuï davant de fets tan duradors com aquest. La regió del Tibet, on els drets humans no estan garantits, està governada pel partit comunista xinès i ocupada pel seu exèrcit. Es calcula que hi ha més de 800 presos polítics dispersats en centres penitenciaris de la Xina.

La demanda dels tibetans és poder gaudir de la seva cultura, la seva religió, i aconseguir els drets bàsics com la llibertat d’expressió o d’associació. En definitiva, el que vol la comunitat tibetana és viure en pau i llibertat al seu propi territori.

Aquest dimecres al vespre, quan es posi el punt final a la vaga de fam, s’iniciarà una marxa juntament amb altres ciutats del món sota el lema Dia Global d’Acció.  A Barcelona sortirà de la seu de la Fundació Casa del Tibet i es dirigirà fins a la Plaça de Sant Jaume.