La comunitat pakistanesa de Barcelona, juntament amb una dotzena d’entitats culturals i religioses vinculades amb el món musulmà a la ciutat, han presentat aquest dilluns una demanda al Jutjat de Primera Instància de Barcelona contra l’editora d”El Jueves’ per presumptes delictes d’injúries, calúmnies i ofensa dels sentiments religiosos.

En un comunicat enviat als mitjans matisen que la indignació no és conseqüència que s’hagi dibuixat el seu profeta Mahoma. Des de l’entitat afirmen “entenem que la llibertat d’expressió permet als dibuixants de la revista ‘El Jueves’ fer-ho, mentre es faci amb respecte i sense traspassar els límits d’un sa exercici d’aquesta llibertat”. Els membres de l’entitat afirmen que la clau de la qüestió no és què s’ha fet, sinó com. Afirmen que les vinyetes de la revista satírica han vulnerat els sentiments religiosos de la comunitat musulmana perquè, diuen, s’ha comparat el seu profeta amb un delinqüent. A més, es queixen que en les vinyetes interiors es presenten els musulmans de forma ofensiva, identificant-los amb la delinqüència i la repressió. Des de Camí de la Pau consideren que els professionals de la revista han estat irresponsables i han atiat l’odi envers un col·lectiu religiós.

Segons la nota enviada per l’advocat de l’entitat, no parlen de blasfèmia, sinó de delicte: “no esgrimim l’Alcorà, sinó el Codi Penal espanyol” i afirmen que la demanda s’ha presentat per un suposat delicte de vulneració de sentiments religiosos en base a l’article 525 del Codi Penal. Per últim, els membres de la comunitat musulmana de Barcelona rebutgen i condemnen totes les manifestacions que utilitzen la violència per protestar per la publicació de caricatures o altres expressions ofensives i recorden que la millor manera de canalitzar la indignació és a través dels instruments propis del dret.