LAURA COLLS, vicepresidenta FAPAC i membre del MUCE "Si ens fiem del què ha dit la consellera? Directament no! Incrementar i no fer polítiques reals amb una situació real que falten beques, que falten plats a taula,...realment que es deixin d'històries i que posin plats a taula."

El MUCE també desconfia que Ensenyament “cobreixi les sol·licituds de beca menjador”, tal com s’hi va comprometre Rigau. Laura Colls, vicepresidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares ha convidat el govern català a “deixar-se d’històries i que posin plats a taula”. Tot i que no disposen de dades oficials sobre els casos que puguin quedar desatesos, el MUCE assegura tenir constància que 10.000 peticions quedaran sense cobrir. Colls ha remarcat que a  Catalunya hi ha un “problema greu de malnutrició” a causa de les  dificultats econòmiques de moltes famílies, i ha citat  l’informe del síndic de greuges i el posicionament de la Societat  Catalana de Pediatria, que aquest dimarts van corroborar que hi ha  nens malnodrits, malgrat la negació del govern.

El sector avisa d’una resposta “múltiple i variada” a les retallades, però no confirma si secundarà l’aturada que hi ha convocada a finals de mes. Els estudiants van més enllà i sí que proposen una vaga el 22,23 i 24 d’octubre. Borja Latorre, del Sindicat d’Estudiants, ha fet una crida a “tota la societat” per adherir-se a una aturada general de 72 hores. Menys contundents han estat la resta d’actors del sector educatiu. Tot i així, han assegurat que donaran suport a les manifestacions i accions de protesta que es facin durant el curs.