La Fundació Arrels atén cada dia una vuitantena de persones sense sostre. La majoria fa servir el servei de consigna i la bugaderia. També prop d'una vintena utilitza, cada dia, les dutxes. Aquest és un dels 13 punts de la ciutat que ofereix, de forma gratuïta, aquest servei i que recull la nova edició de la guia de la comunitat de Sant'Egidio. Aquesta llibret posa a disposició en total 230 dutxes on poden anar cada dia les persones que viuen al carrer. També 847 places per passar la nit i els llocs que reparteixen menjar calent. En total, a tota la ciutat es reparteixen 2.110 àpats diaris, 560 més que l'any passat. Molts són oferts per entitats privades o concertades. JAUME CASTRO, comunitat de Sant' Egidio "Detectem un augment del que podríem anomenar una solidaritat espontània de grups i entitats que sobre tot al vespre s'han multiplicat en els ultims mesos per respondre a la necessitat de donar de menjar, alguna cosa calent, un abric a les persones que viuen al carrer. Aquest és un fet positiu que parla duna sensiblitat de la nostra socitat en vers als més pobres." La creixent demanda de necessitats socials ha fet que aquest any s'hagin imprès 2.000 exemplars de la guia, que seran distribuïts al carrer a persones necessitades i a associacions i serveis públics que s'ocupen de persones que viuen al carrer.

De l’experiència de la Comunitat de Sant’ Egidio amb les persones sense sostre a diferents ciutats europees, va néixer a Roma, el 1990, una guia que actualment es publica a diferents ciutats italianes. A Barcelona se n’ha presentat enguany la novena edició, de la qual s’han imprès 2.000 exemplars que seran distribuïts pel carrer a persones necessitades i a associacions i serveis públics que s’ocupen de persones que viuen al carrer.

En total, a Barcelona hi ha 847 places per a persones sense sostre per dormir gratuïtament. D’aquestes, 815 són públiques o concertades amb entitats.

També hi ha 230 dutxes repartides en 13 llocs on poder rentar-se de franc: quatre depenen de l’Ajuntament, tres són exclusivament per a tòxicodepenents, dos són només per a majors de 60 anys i quatre depenen d’associacions o fundacions privades.

En l’apartat d”On menjar’, s’ofereixen 2.110 àpats calents al dia a tot Barcelona, que suposen 560 més que el 2012. A més, 11 entitats reparteixen un miler d’entrepans a la setmana per sopar.