La Montse i l'Enric han portat plates de canelons i dos pollastres rostits amb prunes. La dieta típica nadalenca que, gràcies a voluntaris com ells, cada any se serveix a la Capella de Sant Llàtzer del barri del raval. Enguany, 500 voluntaris han fet possible que a tot Barcelona més de 1.000 persones puguin tenir un bon dinar de Nadal. MONTSE i ENRIC voluntaris "És una manera molt autèntica de viure el Nadal. Passar de convencionalismes que de vegades són només això i fer el que realment et demana el cor." Gairebé ja està tot a punt perquè a les dues comenci aquest dinar. Tots els que hi assistiran són amics de la comunitat Sant' Egidio. Els responsables ens expliquen que els últims tres anys han vist incrementat el nombre de persones que demanen ajuda a la comunitat, a causa de la crisi. JAUME CASTRO, Responsable de la Comunitat de Sant' Egidio "Certament aquest any és un any difícil per a molts. La crisi colpeja tothom però sobretot a qui és més pobre." MAR SABÉ "Sis són els punts de Barcelona on avui s'hi fa un dinar com aquest. A tot el món, però, es farà a 73 països diferents i hi haurà més de 120.000 persones a taula. A tot arreu, la mateixa il·lusió: compartir un bon dinar de Nadal amb aquells que més ho necessiten." Cadascú té el nom a taula i un regal personalitzat. Els regals s'han comprat principalment amb aportacions de voluntaris i membres de la comunitats. Ja fa setmanes que treballen embolicant-los perquè avui estigui enllestit. MARTA BARTRA, Responsable de la secció d'ancians "Intentem que siguin el màxim personalitzats possible; tant per als amics de fa 20 anys com per a l'últim que ha arribat." Ja fa 20 anys que es fa aquest dinar, per al qual són necessàries moltes persones. Els organitzadors estan orgullosos del fet que mai no s'han trobat sense l'ajuda necessària.

500 voluntaris ja fa setmanes que treballen per fer possible el dinar de Nadal Solidari que enguany s’organitza a 6 punts de Barcelona. Amb la seva ajuda aquest any es fa el dinar per a més de 1.000 persones a la ciutat. La Comunitat de Sant’ Egidio, en concret, alimentarà a 260 persones i cadascuna rebrà un regal personalitzat.

El menú és típic nadalenc, consta d’escudella catalana, canelons de carn, pollastre amb prunes i torró, de postres. També hi ha una alternativa per als musulmans. El menjar l’han fet els voluntaris i també restaurants de tot Barcelona que hi han volgut col·laborar.

Ja fa 20 anys que es fa aquest dinar. Els organitzadors estan orgullosos del fet que mai no els han faltat l’ajuda necessària.