Els efectes de la nevada més important dels últims 25 anys encara són evidents en els cotxes i les voreres de molts carrers. Tot i que ja no neva ni plou, cal anar en compte amb el gel que s’hagi pogut acumular durant la nit. Els esforços municipals se centren ara en la zona alta de la ciutat, la més afectada pel temporal.

Escoles tancades

Un total de 24.847 alumnes s’han quedat avui sense classe perquè una setantena d’escoles no han obert portes. Els centres -la majoria situats per sobre de la ronda de Dalt- han tancat per problemes en els accessos.

Pel que fa al trànsit, continuen tallades les carreteres de Vallvidrera, l’Arrabassada i la d’Horta a Cerdanyola. També es restringeix la circulació en els accessos al castell de Montjuïc i al barri de Les Planes. El trànsit a les rondes, ha quedat normalitzat cap a les dues de la matinada. Les línies d’autobús tornen a funcionar amb normalitat excepte 19 línies de bus de barri que donen servei a les zones del Carmel, Ciutat Meridiana, Vallvidrera i els carrers per sobre del passeig de la Bonanova, la ronda de Dalt i la via Favència.

Avui l’Hospital de la Vall d’Hebron funciona amb normalitat després que ahir el centre hagués de tancar-ne els accessos en automòbil i derivés els serveis d’urgències a l’Hospital de Sant Pau. Pel que fa a les escoles, avui s’ha declarat dia no lectiu als centres educatius de la zona nord, per sobre de la ronda de Dalt.  S’ha fet sobretot pel perill que poden suposar els arbres caiguts o les branques que es puguin desprendre pel vent d’avui. Precisament per aquest perill, des de l’Ajuntament es recomana que no s’ompli de cotxes la zona nord de la ciutat perquè s’han de retirar abans els arbres caiguts.