Fugonetes dels Mossos i agents equipats amb metralletes custodien l'accés al recinte. I barrejades entre els congressistes, patrulles de seguretat ciutadana controlen els entorns. El dispositiu inclou també vigilància aèria i altres unitats especials, que treballen igualment a l'interior de la fira. Des d'avui i fins dijous es mobilitzaran més de 1.900 agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la de l'Hospitalet. Als voltants del recinte firal, el dispositiu se centra sobretot en l'hora d'obertura i tancament. La policia patrulla també pel metro i els ferrocarrils, dos mitjans de transport amb molta afluència de congressistes. Segons fonts policials, el dispositiu és més ampli que anys anteriors perquè el nivell d'amenaça terrorista va pujar després dels atemptats de 'Charlie Hebdo'. Entre els congressistes, però, les precaucions són les habituals. Per a molts, el risc principal són els furts. Ho sap bé el Yaron, a qui l'any passat van robar el mòbil que duia a la butxaca. YARON BARTAL "Intentem mantenir els ulls oberts i passar-ho bé, no estem gaire preocupats." MLADINA CONNOLLY "Han estat molt amables a l'hotel. M'han explicat com va, quines precaucions cal prendre." H. SAMA NWANA "Has de vigilar la seguretat perquè portes coses de valor, ordinadors, iPads..." J'AMMY STEWART "El GSMA dóna molts consells de seguretat, com no dur l'acreditació. Tan bon punt surto per la porta me la trec." Si hem de jutjar per imatges com aquesta, però, no tothom fa cas dels consells de seguretat. Molts es deixen l'acreditació penjada al coll encara que es trobin fora del recinte firal.

Les patrulles policials uniformades són una constant entre els congressistes que caminen pels entorns de la Fira de la Gran Via. Per garantir la seguretat durant els quatre dies de Mobile, s’han desplegat 1.900 agents de policia, tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la de l’Hospitalet.

Pel que fa als Mossos d’Esquadra, han desplegat des de les unitats especialitzades en desactivació d’explosius, els TEDAX, fins a la canina, els integrants dels grups especials d’intervenció,o un helicòpter de vigilància aèria. Segons fonts policials, el desplegament d’aquest cos és un 52% més gran que en l’anterior edició del Mobile World Congress. El dispositiu, diuen, és més ampli perquè el nivell d’amenaça terrorista va pujar a Catalunya després dels atemptats del set de gener a la revista satírica francesa Charlie Hebdo. Tot i això, remarquen que no hi ha cap amenaça gihadista concreta.

Entre els congressistes, però, les precaucions són les habituals, sobretot encaminades a evitar furts i robatoris. Tant des de l’organització del Mobile World Congress com des dels hotels, se’ls donen consells de seguretat com, per exemple, no portar l’acreditació visible quan surtin del recinte o deixar els objectes de valor a les caixes fortes dels hotels. De fet, els Mossos d’Esquadra ja fa setmanes que van començar una campanya informativa als establiments per tal de fer arribar aquestes recomanacions al màxim de congressistes possible.