El TEBVist, la televisió en línia del Centre Especial de Treball i Centre Ocupacional TEB, que es va engegar el 2014, presenta el seu primer curtmetratge que porta per títol ‘La carta’. L’han presentat al concurs de vídeos organitzat per l’organització estatal Plena Inclusión.

Basat en un cas real

Una trentena de persones amb discapacitat intel·lectual han participat en la creació, redacció i interpretació del curt ‘La carta’, sorgit a partir d’un cas real. Un dels integrants del TEBVist va rebre una carta administrativa difícil d’interpretar i, a partir d’aquí, van redactar el guió del curt. Aquesta és la primera producció de ficció del TEBVist.

‘La carta’, primer curtmetratge fet per TEBVist

Amb humor, el curtmetratge reivindica la necessitat de promoure la lectura fàcil i accessible que sigui compresa per a tothom. Juan Pedro Ventura, un dels integrants del TEBVist i actor del curtmetratge, explica que hi ha paraules que són massa rebuscades i que no s’entenen.

Guardonat amb un premi

‘La carta’ ha sigut el projecte audiovisual guanyador del segon concurs Vivir Con, organitzat per l’entitat estatal Plena Inclusión que està formada per més de 140.000 persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament. Arran d’aquest premi, l’organització els ha contactat per realitzar un altre vídeo per moure a les xarxes socials.

‘La receta’, fet també pel TEBVist

Conveni amb l’Associació Lectura Fàcil

Relacionat amb el tema de l’accessibilitat a la lectura, el TEB ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Lectura Fàcil per promoure l’accessibilitat cognitiva de textos i espais. A més, treballen per involucrar les persones amb discapacitat intel·lectual en la validació de textos.