Persianes abaixades però molta gent pel carrer. És la image que ofereix avui el centre de la ciutat. Un ambient ben diferent al que presentava ahir. I que tampoc no es tornarà a repetir fins d'aquí a 15 dies. A partir de demà les botigues tornaran a obrir i ja no tancaran fins al 24 de desembre. La campanya de Nadal s'aturarà els dies 25 i 26. Per incentivar les vendes, els comerços també funcionaran el diumenge 30. Fins a la nit de Reis, només interrompran l'activitat el dia d'Any Nou. Amb aquest calendari els comerciants volen fer front a una campanya que preveuen que serà difícil. Creuen que la despesa per persona baixarà. I per fer-hi front, ofereixen descomptes i promocions. Alguns, a més, asseguren que han reduït el marge de benefici. ANTONI FUREST, portaveu de la Confederació de Comerç "És una compra més racional. És una compra més d'un producte d'utilitat. La venda impulsiva ha desaparegut, ara la gent es pensa molt el que ha de comprar. Quan es gasta o es trenca qualsevol cosa és quan la compren." Segons les previsions, el què més es vendrà seran productes d'alimentació. El sector que podria obtenir més mals resultats és el de les noves tecnologies.

Els comerciants barcelonins posen tota la carn a la graella en aquesta campanya de Nadal. Des de dissabte passat, 1 de desembre, i fins diumenge 6 de gener, dia de Reis, els comerços només hauran tancat cinc dels 37 dies de la campanya nadalenca. De fet, a partir d’aquest dilluns encadenaran 15 dies consecutius d’establiments oberts, en un esforç per incentivar unes vendes que es preveuen menors que les d’anys anteriors.

Les primeres xifres del pont de la Puríssima confirmen aquest descens. Per la Fundació Barcelona Comerç, l’arrencada de la campanya ha estat “al ralentí, amb resultats poc significatius”. De moment, els comerciants no estan esvertats perquè, de fet, cada any -diuen- les vendes en aquest pont de la Immaculada són més aviat discretes. Segons la Fundació Barcelona Comerç, durant aquests dies han obert entre un 30% i un 40% dels comerços de la ciutat.