Sembla que la calor queda aparcada ben bé com a mínim fins a mitjan juny. El patró meteorològic que tenim actualment (i que tindrem probablement les properes setmanes) ve marcat per les altes pressions a l’Atlàntic que s’allargaran ben bé des d’Islàndia fins a Madeira. Això obligarà les borrasques a situar-se a l’Europa occidental (escanyades per una altra zona d’altes pressions cap al Bàltic), que fins i tot ens podrien proporcionar un ambient insegur i amb xàfecs de cara a la setmana vinent.

El que és més destacable és que amb aquesta situació, els vents dominants seran de nord, que arribaran des del Regne Unit cap a nosaltres amb al passadís que es formarà entre les borrasques europees i els anticiclons atlàntics. D’aquesta manera, les glopades de calor quedaran totalment aparcades a casa nostra, i es veuran obligades a desplaçar-se cap a l’Europa central i, sobretot, els països de l’est, Grècia i Turquia, on les temperatures seran més altes del que és normal.

Aquests patrons meteorològics costa que canviïn, i és per això que és probable que aquesta situació de temperatures “frenades” o simplement “normalitzades” sense grans calorades s’allargui ben bé un mínim de dues o tres setmanes.

L’estiu arribarà, òbviament, però de moment, i encara que sembli que hàgim fet un pas enrere, tenim el que toca: temps de primavera.