Aquest dijous s’ha registrat la temperatura més elevada d’aquest estiu a Barcelona, 36 graus. Aquesta calor, la presència aquests dies de pols del Sàhara a l’atmosfera i la manca de vent fan que es donin totes les condicions perquè s’incrementi la contaminació per partícules en suspensió (PM10) a la ciutat. De fet, el Departament de Medi Ambient ha emès un avís preventiu de contaminació per aquestes partícules. S’han superat els 50 µg/m³ de mitjana, el límit a partir del qual es considera nociu per a la salut.

Els punts de mesurament de l’Eixample, Gràcia – Sant Gervasi i el Poblenou han superat els 60 µg/m³.

En situacions d’avís per possible episodi de contaminació ambiental, Medi Ambient recomana ja prendre precaucions. Es recomana, per exemple, realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, evitar l’ús del vehicle privat i utilitzar el transport públic.

Temperatura més alta de l’any a Barcelona

Aquest dijous s’ha registrat la temperatura més alta de l’any a Barcelona. En algunes zones, com el Raval o la Zona Universitària, s’han fregat els 36 graus. La calorada seguirà fins dissabte, quan les temperatures baixaran una mica.

Els centres d’atenció primària de la ciutat (CAPs) veuen com aquests dies augmenta el nombre d’usuaris que els visiten per problemàtiques relacionades amb la calor, com desmais o baixades de tensió. Per això es recomana, sobretot a les persones grans o malaltes, que es mantinguin hidratades (tot i no tenir sensació de set), es protegeixin el cap, evitin estar-se al sol a les hores centrals del dia i intentin estar-se a llocs tancats i condicionats.