Si fins ara els anticiclons i les borrasques s’havien posicionat per enviar-nos vents de nord i masses d’aire fresques, a partir de la setmana vinent la “truita” girarà dràsticament.

A partir de mitjan setmana es preveu la irrupció d’una bombolla d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica, que farà que les temperatures puguin pujar entre 10 i 15ºC a 1.500 m d’altura (un bon nivell de referència per saber la magnitud del canvi). A aquesta altura s’esperen temperatures superiors als 20ºC, que vol dir que en superfície es podran superar àmpliament els 30ºC i que es podrien fregar ja els 40ºC a ponent.


A Barcelona i la línia costanera no veurem temperatures tan altes, perquè sembla que aquesta irrupció d’aire càlid vindria acompanyada de marinades. Això sí, la xafogor serà molt intensa i es podrien superar amb facilitat els 35ºC de temperatura de sensació. La xafogor serà intensa tant de dia com de nit i dormir serà difícil la setmana vinent. Començaran les nits feixugues estiuenques.

Aquesta situació sembla que es podria allargar pràcticament tota la segona quinzena del juliol, tot i que alguns mapes apunten la possibilitat de més entrades fresques més endavant. La canícula arriba puntual.