La Plataforma en Defensa de la Barceloneta ha convocat per a aquest dissabte al matí una concentració per demanar a l’Administració que posi remei a l’expulsió de veïns del barri per la proliferació de pisos turístics. Volen també que actuï amb fermesa davant les actituds incíviques d’alguns visitants. Les associacions veïnals denuncien que els crits, les baralles i les actituds desafiants d’alguns turistes han traspassat els límits.

La imatge d’un turista dormint en un sofà enmig d’un carrer de la Barceloneta corre aquests dies per les xarxes socials. Segons l’Associació de Veïns de la Barceloneta, és representativa de la degeneració que viu aquest estiu el barri. “Entren a les escales dels veïns, trenquen portes, criden i amenacen els veïns”, explica Manel Martínez, president de l’entitat.

L’incivisme se suma a altres problemes que ja fa temps que denuncien els veïns, com la dificultat per utilitzar el transport públic al barri. Els busos D20 i 59, que recorren el front marítim, ben sovint arriben plens en entrar a la Barceloneta i els veïns ja no hi poden pujar. La preocupació s’estén a altres àmbits, com el comerç i també l’accés a l’habitatge. Sebastián Huget, de la Plataforma en defensa de la Barceloneta, considera que el turisme expulsa els veïns del barri: “Per cada pis turístic, desapareix una família”, assegura.

Aquest dissabte la Plataforma en Defensa de la Barceloneta ha convocat una manifestació per denunciar la passivitat que, diuen, té l’Administració envers aquests problemes. L’esperit de les mobilitzacions de fa tres anys, quan el barri es va alçar en peu de guerra contra la massificació turística, segueix present.