Aficionats i amants del món del motor i molts curiosos s'han acostat avui al centre neuràlgic del Barcelona Montjuïc Revival. També alguns dels pilots participants, com el Manel, que assegura que, tot i l'accident, l'organització ha estat impecable. MANEL GIGÓ, pilot "D'entrada és de les proves que jo he vist més ben organitzades, es recuperava una cosa molt important per a tots els aficionats, que era Montjuïc, era recuperar el que va representar en el seu moment, no es tractava de competir." Tot i que el village i el pàdoc continuaran oberts fins a les cinc de la tarda, hi ha pocs vehicles, perquè els propietaris dels cotxes clàssics han optat per retirar-los amb la suspensió de la cursa. MARIA ROSA VILARÓ "És una desil·lusió veure que hi ha menys cotxes, però n'hi ha." JORDI FALGUERES "Veniem expressament a veure això que feia molts anys que no es feia i ha estat un disgust." L'organització ha repetit avui els arguments que va expressar ahir a través d'un comunicat. Assegura que les mesures de seguretat han estat les òptimes. També diuen que l'accident que es va produir en aquest revolt del circuit, que va ferir dues persones, una d'elles, de gravetat, no va ser un atropellament. ÀLEX ROMANÍ, president del Club Rally Classics "És molt difícil d'assumir que després de tant esforç de tanta gent, de la implicació de la ciutat, de tots els participants que venien d'arreu del món per gaudir d'una festa, que un desafortunat accident hagi acabat paralitzant aquesta festa." Per això confien que aquest tràgic esdeveniment no comprometi el futur d'aquest ral·li i que la ciutat pugui tornar a gaudir d'una nova edició de la Barcelona Montjuïc Revival. De moment, la dona jove amb ferides lleus ja ha rebut l'alta. L'altra víctima, un home de 58 anys, continua a l'Hospital Clínic amb pronòstic greu.

L’accident es va produir en un revolt del circuit situat al passeig Santa Madrona, davant del Museu Etnològic. Segons ha informat l’organització, el vehicle va tenir una fallada mecànica als frens que va provocar que sortís de la pista i impactés contra les proteccions del circuit.

L’accident va provocar dues víctimes. Un home de 58 anys, que continua ingresat a l’Hospital Clínic amb pronòstic greu, s’hauria lesionat colpejant-se al cap amb un mur en un intent de protegir-se. Una jove de 20 anys que col·laborava amb la seguretat de la cursa va patir ferides lleus i ha passat la nit ingressada al mateix hospital, en observació, però ja ha rebut l’alta.

El Club Rally Classics lamenta aquest accident, que consideren fortuït, i asseguren que no va ser un atropellament. El president de l’entitat, Àlex Romaní, també ha defensat la seguretat de la cursa i ha expressat el desig que aquest esdeveniment tingui continuïtat. En aquest sentit ha expressat el compromís de tota l’organització per treballar de nou perquè aquest intent de reviure el circuit mític de Montjuïc no quedi frustrat.

L’Ajuntament va ordenar dissabte la suspensió de la cursa, però avui ha confirmat que el Barcelona Montjuïc Revival complia amb les mesures de seguretat previstes, que eren les màximes exigibles: la velocitat estava limitada a 110 km/h i el públic estava ubicat en punts del tot segurs. Responsables municipals van comprovar hores abans que comencés el ral·li que totes aquestes mesures es complien.

Aquest diumenge, el Barcelona Montjuïc Revival ha decidit mantenir oberts el village i el pàdoc. Per això, molts barcelonins han aprofitat la darrera jornada d’aquest esdeveniment per veure de prop algunes de les joies que hi participaven: fins a 250 cotxes i motos clàssics.