càrregues policia nacional 1 octubre

(ACN) El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha tornat a rebutjar la pretensió de l’Advocacia de l’Estat d’expulsar l’Ajuntament de Barcelona de la causa per les càrregues policials de l’1-O. En una interlocutòria amb data del 6 de maig, el jutge desestima el recurs presentat pel representant de l’Estat, amb l’adhesió de la fiscalia, argumentant que la Carta Municipal habilita el consistori a exercir com a acusació popular.

El jutjat número 7 ja s’havia pronunciat en la mateixa línia prèviament, però ara resol un recurs presentat per l’Advocacia de l’Estat, amb l’adhesió de la fiscalia. El jutge argumenta que l’impacte mediàtic de l’1-O va ser “indubtable”, i per tant es pot aplicar l’article 3.4 de la Carta Municipal, en existir un “evident malmetement de la imatge internacional de la ciutat”. A més, també cita l’article 38 en el cas que s’evidenciés que hi ha algun tipus d’actuació discriminatòria, i el 136 i posteriors pel que fa referència a la “garantia de la protecció física dels ciutadans de la ciutat”. I és que el magistrat subratlla que els fets de l’1-O van suposar l’existència a Barcelona “d’unes 300 persones lesionades en major o menor entitat, així com uns 30 agents de policia”.

La interlocutòria també constata que el que pretén l’Advocacia de l’Estat “no és impedir l’accés al procés per part de l’Ajuntament, sinó que sigui expulsat”, i recorda que l’accés ja s’havia reconegut anteriorment i no es va produir cap recurs per part de la fiscalia en el seu moment. Pel que fa a l’expulsió, apunta que “no existeix cap tràmit processal que la permeti”, i només s’ha produït en aquells casos en què una part personada “exerceix de forma abusiva el seu dret a la jurisdicció”. “L’actuació de l’Ajuntament no és en absolut abusiva, i per tant tampoc no procediria tal expulsió”, conclou.

Citat el secretari d’Estat el 18 de juny

D’altra banda, el jutge cita a declarar com a testimoni el 18 de juny el llavors secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, que també va declarar en el judici del procés al Tribunal Suprem. En aquest cas, Nieto declararà per videoconferència.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”]

També reclama diferent informació a la Policia Nacional, com ara la còpia de les llistes dels centres de votació on havien d’actuar, les ordres d’execució operativa, informes realitzats posteriorment o gravacions de converses telefòniques entre funcionaris. Als Mossos també els reclama la còpia del correu que van enviar al coordinador del dispositiu policial el 29 de setembre amb la llista de centres de votació, així com la resposta que van rebre.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Asens demana a Sánchez que es posi al costat de les víctimes

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament, Jaume Asens, ha celebrat des de Madrid que el jutge els hagi tornat a donar la raó, i ha demanat al govern de Pedro Sánchez que “deixi d’obstaculitzar la causa, deixi de torpedinar la feina de l’Ajuntament i es posi al costat de la justícia i de les víctimes”. “Mentre intenta expulsar-nos, va de la mà de Vox en el judici al Suprem”, ha criticat. Asens també ha destacat que el jutjat crida a declarar Nieto, i aquest cop es podran constatar les seves afirmacions amb imatges i “es podran posar en evidència les seves mentides”.