Dispositiu policial durant el desallotjament del Bloc Llavors

El jutge va rebutjar la suspensió del desallotjament dels tres joves del Bloc Llavors, que s’ha executat aquest dimarts al matí, en considerar que no es complien els requisits de vulnerabilitat que preveu la llei per aturar els llançaments. Segons informa el TSJC, el magistrat no va admetre a tràmit l’informe de vulnerabilitat elaborat pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona que els ocupants van presentar al jutjat. El rebuig de la moratòria sembla que ha precipitat l’ordre de desallotjament, que finalment s’ha acabat executant.

Els arguments del jutge

A l’hora de rebutjar l’informe de vulnerabilitat, el magistrat posa d’exemple la situació d’un dels joves. Assegura que el noi té 28 anys i no té problemes de salut destacables. El jutge també assegura que “té suport familiar” dels pares i d’una àvia i, per tant, suport econòmic, i que “li poden oferir un habitatge per residir”. A més, afegeix que el noi “ocupa en solitari” el pis del Bloc Llavors.

El TSJC també explica que el 13 de maig la part demandant va sol·licitar que hi hagués presència policial durant el desallotjament, per donar suport a la comitiva judicial, com es fa habitualment, i el jutge ho va acordar.

L’informe, motiu de controvèrsia entre Ajuntament i Generalitat

L’existència d’aquest informe ha estat el principal argument dels sindicats d’habitatge en contra del desallotjament del Bloc Llavors. Mentre que el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, negava tenir-ne coneixement -com a mínim fins dilluns al vespre-, el regidor de Drets de Ciutadania i del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha assegurat que fa mesos que el document estava al jutjat, prèvia elaboració dels Serveis Socials de Barcelona.