Segons el jutge, no està acreditat que Sergi Rúbia participés en els aldarulls que van tenir lloc en la manifestació de Sants en suport de Can Vies, el 28 de maig. El text indica que no està provat que el jove cremés contenidors, així com tampoc cap vehicle de TMB; el jutge també nega que provoqués desperfectes a entitats bancàries i motocicletes. A més, segons la sentència, el jove no “va formar part d’un grup organitzat amb l’objectiu d’aixecar barricades per impedir l’acció policial” als entorns del carrer del Tenor Massini.

Per tot això, el jutjat número 28 de Barcelona ha absolt Sergi Rúbia de tots els càrrecs penals pels delictes de desordres públics i danys amb responsabilitat civil. La fiscalia demanava quatre anys i 10 mesos de presó per a Rúbia.

Indemnització per 24 dies en presó preventiva

L’advocada de Rúbia, Nahxeli Beas, ha avançat que la defensa “demanarà una indemnització per haver passat 24 dies en presó provisional sent innocent”. La petició, ha explicat Beas, es farà d’aquí a 10 dies, quan la sentència sigui ferma i sempre que el Ministeri Fiscal no faci un recurs.

Un periple de quatre mesos

El cas de Sergi Rúbia, detingut el 28 de maig, és el primer dels encausats per Can Vies que arriba a la Ciutat de la Justícia.

El jove va romandre encarcerat de forma preventiva per “risc raonable de fuga” a la presó de Brians 1 durant 24 dies, fins que el jutjat número 28 en va ordenar la posada en llibertat, el 20 de juny. Des del moment de la detenció, els Castellers de Barcelona -la colla en què participa Rúbia- van posar en marxa una campanya de suport per demanar-ne l’alliberament i van aconseguir recollir unes 6.000 signatures.

La resta de judicis pels encausats pels aldarulls de Can Vies es preveu que tinguin lloc entre el gener i el maig de 2015.