agressio feixistaeleccions municipals 2019

La fiscalia demana 10 mesos de presó i 17.400 euros de multa i indemnitzacions contra el votant de Vox que, segons les denúncies, va insultar i agredir dos apoderats d’ERC i la CUP, i una de BeC en un col·legi electoral de Barcelona durant les eleccions municipals i europees del maig del 2019. Se l’acusa de delicte electoral, lesions, contra els drets fonamentals i contra la integritat moral. El fiscal considera que volia burlar-se dels dos apoderats independentistes i menysprear-ne la ideologia, a més de pertorbar la tranquil·litat del col·legi electoral.

Presumpte agressions abans i després del vot

Els fets van passar durant les eleccions municipals el 26 de maig del 2019, al col·legi electoral situat al Centre Cívic Zona Nord, a Ciutat Meridiana. L’acusat va acudir a votar cap a les 19 h. Segons l’ACN, en un primer moment hauria escridassat, quan va identificar-ne la credencial, un apoderat de la CUP que li havia ofert ajuda. Pressumptament es va dirigir al cupaire amb frases com “No posaràs cap vot al meu sobre, soc de Vox”, “fill de puta”, “roig de merda”, o “el que volen aquests és trencar Espanya”. També s’hauria dirigit a un apoderat d’ERC amb “puto independentista, us esteu carregant el partit”.

L’ACN informa també que la denúncia recull un segon atac. Un cop va haver votat, s’hauria adreçat de nou a l’apoderat de la CUP, per dir-li “maricón de merda”. Acte seguit s’hauria abalançat sobre ell per agredir-lo i, tot i que apoderats de PSC i PP van frenar l’agressor, va arribar a donar un cop de puny a la cara del representat d’ERC i va ferir també una apoderada de BeC, qui, de fet, va presentar la denúncia.

Identificat amb ideologies feixistes

La forma en què anava vestit l’acusat deixava clara la seva tendència cap a ideologies feixistes. Segons l’ACN, duia una samarreta amb la inscripció AHTR, que vol dir “Adolf Hitler Tenia Raó” i a les xarxes socials se’l pot veure amb un tatuatge d’un cap rapat crucificat, i més roba amb figures i lemes d’extrema dreta com Hogar Social Madrid.

Amb tot plegat, la fiscalia creu fonamentat que va actuar per motius ideològics i l’acusa de delictes de lesions, delicte electoral amb l’agreujant de motivació ideològica, contra els drets fonamentals i contra la integritat moral. En total li demana 10 mesos de presó, tres anys i 10 mesos d’inhabilitació per treballar en l’àmbit educatiu, esportiu o de temps lliure, quatre anys de prohibició i comunicació amb els dos apoderats, 1.200 euros d’indemnització als lesionats i 16.200 euros de multa.