(ACN) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó l’activista independentista Marcel Vivet per desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions a un mosso d’esquadra durant una manifestació el setembre del 2018 contra el sindicat Jusapol a la via Laietana. També el condemna a pagar 600 euros de multa i 1.512 euros d’indemnització. La fiscalia li demanava cinc anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li demanava quatre anys i nou mesos.

Marcel Vivet, col·laborador de Dolors Sabater quan era alcaldessa de Badalona, va assistir a la contramanifestació en què hi va haver el llançament de pols de colors als agents. El jove va negar els fets, però diversos agents el van identificar com el manifestant que portava una bandera amb un pal de dos metres de llarg que hauria servit per colpejar un agent antiavalot al braç. No obstant això, diversos agents van dir durant el judici que era ell qui havia colpejat el seu company, i el tribunal dona plena credibilitat a aquesta incriminació.

Vivet nega els fets

Marcel Vivet i el jove que l’acompanyava van assegurar durant el judici que en cap moment van escometre cap a la línia policial, i en canvi els agents sí que van apropar-se als manifestants i van carregar contra ells. En un moment determinat, Vivet hauria picat amb el pal dos o tres cops a un mosso que tenia davant, segons la sentència, lesionant-lo en un canell.

L’acusat i el seu company neguen haver donat cops i asseguren que només es van protegir el cos dels cops de porra dels agents. En canvi, l’agent lesionat i el seu caporal sí que asseguren haver vist l’acusat donar cops amb el pal. Els dos joves van declarar que com a molt van estar 15 minuts a primera fila i en rebre els cops de porra van marxar cap a casa.

Rastreig a les xarxes socials

A banda dels dos agents que diuen haver vist Vivet colpejar amb el pal de bandera, altres mossos també el van veure durant la manifestació, tot i que no durant l’agressió. A més, l’agent ferit va buscar-lo per xarxes socials i el va trobar al cap d’unes setmanes. Quan ho va comunicar als seus superiors, van contrastar la imatge a internet amb les que havien gravat i fotografiat els propis Mossos. Quan van trobar la coincidència, van buscar a la seva base de dades, on ja l’havien fitxat en una mobilització anterior.