Judici de set manters a l'Audiència

Els set manters detinguts el juliol de 2016 acusats de falsificar roba han declarat aquest dijous a l’Audiència de Barcelona, en el que ha estat l’últim dia de judici. Entre ells hi ha el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, Mamaru Lamine Sarr.

Els manters han coincidit en el relat: asseguren que no havien constituït cap organització dedicada a la venda ambulant de productes falsificats i neguen haver-los fabricat ells mateixos. En aquest sentit, han assegurat que cadascun comprava la seva pròpia mercaderia a Badalona i que més tard la venien al carrer de manera independent, sense estar organitzats i sense superiors. L’advocada de cinc dels acusats ha recordat que els manters es dedicaven a la venda ambulant quan no tenien feina i que ho feien “per subsistir” i, per tant, no estaven organitzats per delinquir.

Un fet que ha generat versions oposades al judici han estat els logotips i xapes de marques conegudes que els Mossos d’Esquadra van trobar al domicili del carrer de Calàbria, a Sant Antoni, on vivien els detinguts. Segons la fiscal, la presència d’aquest material al pis demostraria que els acusats l’utilitzarien per fabricar les falsificacions i acabar “el procés productiu” de bosses, sabatilles esportives i ulleres de sol. Per la seva banda, Lamine Sarr ha assegurat que no sabia que hi havia els logotips, mentre que un altre dels detinguts ha reconegut que, tot i que compraven la mercaderia amb els logotips integrats, a vegades es desenganxaven i els havien d’arreglar ells mateixos.

La fiscal demana l’expulsió del territori espanyol durant set anys per a tres manters

Un cop ha acabat la declaració dels set manters, la fiscal ha remarcat que els acusats no es dedicaven a la venda al detall, sinó a l’engròs, ja que els Mossos d’Esquadra van trobar centenars de productes dins el domicili, valorats en més de 415.000 euros. 

Per tot plegat, la representant del ministeri públic ha conclòs que els set detinguts fabricaven i distribuïen falsificacions, que vivien al mateix immoble i que actuaven de manera conjunta i organitzada. Així doncs, la fiscal demana entre tres i cinc anys de presó per als acusats, i per a tres d’ells que no tenen permís de residència, entre els quals hi ha Lamine Sarr, sol·licita substituir la pena de presó per l’expulsió del territori espanyol durant set anys.