Els fets es remunten a l’any 2009. Segons el relat de la fiscalia, l’acusat i la víctima es van conèixer a Nigèria, al seu país d’origen, i l’acusat va oferir-li a canvi de diners la possibilitat de viatjar a Europa a estudiar. Ella va acceptar-ho i quan va ser al Marroc, on va ser sotmesa a un ritual de vudú, va saber que la veritable intenció de l’acusat era obligar-la a prostituir-se. Des de llavors i fins al 2015, va estar sotmesa a ell sota amenaces, agressions, en situació irregular, sense vincles personals a Espanya, sense conèixer la llengua i amb molta por de l’acusat. Segons el ministeri públic, va exercir la prostitució a Màlaga i a Almeria (Andalusia), a Torí (Itàlia) i finalment a Barcelona, on va treballar durant cinc anys a la Rambla, al Port Olímpic, al carrer d’en Robador i al carrer de Sant Pau.

En el judici, la víctima ha explicat que va pagar-li fins a 15.000 euros de l’activitat sexual que exercia i que si mai no tenia els diners o es negava a donar-los-hi l’agredia físicament i l’amenaçava de fer mal a la seva família. En canvi, en la seva declaració, l’acusat ha negat tots els fets. Ha rebutjat oferir-li un viatge a Europa per estudiar, obligar-la a exercir la prostitució, ser un proxeneta i haver amenaçat els seus familiars. Ha explicat que es coneixen des de petits a Nigèria perquè van anar suposadament junts a la universitat i que la víctima es va posar en contacte amb ell quan era a Màlaga amb la intenció de restablir una relació sentimental que havien tingut. Ell ha afirmat que va negar-s’hi perquè estava casat.

Per tot plegat, la fiscalia li demana set anys de presó per un suposat delicte contra els drets dels ciutadans estrangers en la modalitat d’immigració il·legal en concurs medial amb un delicte de tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, en concurs medial també amb un delicte de determinació i explotació de la prostitució. També sol·licita 30.000 euros de responsabilitat  civil pels danys morals, ja que la víctima pateix un trastorn ansiós depressiu des dels fets, segons la fiscalia.

El judici continuarà el proper dilluns amb les declaracions d’agents dels Mossos d’Esquadra, que han col·laborat en la investigació, d’un metge forense i també d’una tècnica de la Unitat de Tràfic d’Éssers Humans de l’Ajuntament de Barcelona, que és qui va ajudar la víctima a sortir de la suposada xarxa de prostitució en la qual estava immersa.