Més de mig miler de persones s'han concentrat aquest matí davant del Centre d'Internament d'Estrangers per mostrar el seu rebuig, a través d'un judici popular, cap a aquesta instal·lació. Els organitzadors de la protesta han demanat a la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que pressionin el Ministeri de l'Interior, que n'és el responsable, perquè clausuri definitivament el centre. MARC SERRA, membre de la plataforma Tanquem els CIE "Que el Ministeri sàpiga que trobarà la ciutadania davant la porta. Que el Ministeri sàpiga que les dues principals institucions de Catalunya també. Des d'aquí els hi fem una crida. Estaran pressionant de forma activa perquè aquest centre tanqui les portes per sempres més." A la concentració, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha subratllat la voluntat de l'Ajuntament de treballar en aquesta línia. També han mostrat el seu rebuig als CIES representants de diversos partits polítics. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Com a Ajuntament condemnem claríssimament la seva existència i farem tot allò possible, tot la pressió que puguem exercir des del punt de vista institucional perquè aquest centre d'internament no torni a obrir." ANA SURRA responsable de la sectorial de Polítiques d'Immigració d'ERC "Nosotros queremos que no se abra más y queremos que se cierren todos los centros de internamiento del Estado Español." LLUÍS RABELL, president de Catalunya Sí que es Pot "Demanar i exigir que una incongurència, un atemptat als Drets Humans com el que representa una institució com aquesta que tenim al davant deixi d'existir." Des de l'octubre el CIE de la Zona Franca està tancat per obres de millora. Els convocants consideren que aquesta és una oportunitat d'or per pressionar perquè no torni a obrir. ALBA CUEVAS, membre de SOS Racisme "Pensem que és un bon moment per tornar a qüestionar l'existència i per donar pistes a que potser no cal tornar a obrir-lo." En el moment del tancament, hi havia recloses unes 80 persones tot i que el centre té capacitat per a 230.

En el cas del Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona (CIE), els concentrats han demanat que no torni a obrir les portes mai més. Actualment es troba tancat per obres i han exigit a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona que pressionin el ministeri d’Interior per tancar l’equipament de manera definitiva. “Que el Ministeri sàpiga que trobarà la ciutadania davant de la porta. Que el Ministeri sàpiga que les dues principals institucions de Catalunya també. Estarem pressionant de forma activa perquè aquest centre tanqui les portes per sempre més“, ha assegurat Marc Serra, membre de la Plataforma Tanquem els CIE.

La concentració ha comptat amb representants de l’Ajuntament de Barcelona i de diversos partits polítics. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de treballar per tancar la instal·lació: “Condemnem clarament la seva existència i farem tota la pressió que puguem perquè aquest centre d’internament no torni a obrir”. També han mostrat el seu rebuig cap a la instal·lació membres d’Esquerra Republicana, Catalunya Sí que es Pot, i la Candidatura d’Unitat Popular.

L’acció s’ha seguit a les xaxes socials a través de l’equiqueta #JoAcuso, amb la qual els activistes han enviat les seves acusacions vers els CIE.