Judici pel nadó mort en un celobert el juny del 2018

(ACN) La noia de 19 anys jutjada per haver tirat pel celobert el nadó que acabava de parir el juny del 2018 al Camp d’en Grassot ha assegurat que no recorda els fets, i que ni tan sols recorda haver estat embarassada ni haver donat a llum l’infant. Segons ella, des del desembre del 2016 tenia problemes de memòria, malgrat que va fer el primer curs de dret i abans del dia de parir en va fer els exàmens. La fiscalia en demana 24 anys de presó per assassinat, mentre que la defensa al·lega problemes psicològics i demana al jurat popular un veredicte de no culpabilitat i un internament psiquiàtric.

El relat dels fets de l’acusada

Els fets es remunten al juny del 2018. Segons el relat de la noia, que vivia amb els seus pares i avis al barri del Camp d’en Grassot de Barcelona, va mantenir relacions sexuals amb un noi a qui havia conegut a través d’una aplicació de contactes a finals del 2017, però van deixar la relació. Es va quedar embarassada, tot i que ella diu que no se’n va adonar ni es va engreixar, i fins i tot va seguir tenint la menstruació. Ha explicat que no ho va comentar amb ningú, tot i que la fiscal li ha recordat que hi ha converses amb amics seus en què comenta la situació.

La noia tenia una vida normal, tant familiar, com d’estudis i amistats. El mes de juny va fer els exàmens de la universitat, tot i els suposats problemes de memòria que diu que tenia i que no va tractar-se mèdicament. Segons ha explicat, el diumenge 10 de juny a la tarda era sola a casa i es va trobar malament. Va anar a dutxar-se i el següent que recorda, ha dit, són els seus pares despertant-la amb colònia per revifar-la d’un suposat desmai. No els va dir res i ella tampoc va ser conscient d’haver parit. No obstant això, havia donat a llum una nena, d’entre 37 i 40 setmanes de gestació, de poc més de tres quilos de pes i 54 centímetres d’alçada i que va arribar a respirar de forma autònoma.

Un cop produït el naixement de la nena, la jove va tallar-li el cordó umbilical i la va tirar per la finestra elevada del lavabo que dona al celobert, des d’un cinquè pis (gairebé 23 metres d’altura). Els politraumatismes i el traumatisme cranioencefàlic que va patir el nadó li van provocar la mort immediata.

Celobert on es va trobar mort un nadó el juny del 2018

Continua en presó preventiva

No va ser fins dimarts que una veïna va trobar el cadàver i en va avisar la policia, que va començar a investigar qui havia parit el nadó i qui l’havia llançat. L’acusada ha explicat que va saber que un nadó havia mort al seu edifici a través de la televisió. Finalment, el 14 de juny la noia va “tenir la sensació” que ella n’era la responsable i ho va explicar a la policia, tot i mantenir que no recordava haver-ho fet. Des d’aleshores està en presó preventiva.

Durant el judici amb jurat popular, que dura tota la setmana a l’Audiència de Barcelona, també està prevista la declaració com a testimonis dels pares de l’acusada, i nombrosos pèrits i forenses que hauran de determinar l’estat de salut mental de la noia.