Benet Salellas, advocat de Josep Garganter

Un dels acusats era el president del Comitè d’Empresa i l’altre era el delegat de la CGT. Durant una roda de premsa, es va reproduir un document d’àudio en què se sentia com un responsable de l’empresa esbroncava un conductor d’autobusos; una conversa que era privada i que algú havia penjat a Internet. Segons l’empresa, els dos acusats estan al darrere d’això. Els acusats, en canvi, ho neguen. Si finalment són condemnats, un d’ells hauria d’ingressar a presó perquè ja té antecedents penals per uns altres incidents amb l’empresa. Coincidint amb el judici, companys dels acusats han tallat durant 20 minuts el lateral de la Gran Via.

Segons l’empresa, el que es va reproduir durant la roda de premsa era una conversa entre un conductor i el Centre de Control. Unes converses que sempre es graven però que són de caràcter privat. Per tant, segons TMB, no es poden fer públiques. Els acusats asseguren que no saben qui va treure aquest document de l’empresa i el va penjar a Internet. A més, diuen que ells no les van reproduir durant la roda de premsa, sinó que qui ho va fer va ser algun dels assistents.

La defensa dels dos representants sindicals ha demanat la seva absolució perquè si l’empresa creu que s’ha comés un delicte, qui hauria d’asseure’s a la banqueta dels acusats és tot el comité d’empresa i els mitjans de comuniciació que van assistir a la roda de prema, ja que ells també van fer públic el contingut d’aquestes converses. Per això consideren que TMB l’únic que vol és fer fora dos treballadors que en els darrers anys s’han significat molt per la lluita sindical.