Han hagut d'arrencar el paper de les parets, tapar esquerdes amb guix i pintar de blanc. En només cinc dies el pis de la Pepita s'ha transformat. PEPITA DEL OLMO "Ya hacía tiempo que quería pintar pero como no había dinero pues ha ido pasando el tiempo y el tiempo y hace12 años que estaba sin pintar." Els qui l'ajuden són joves escoltes que treballen per equips. Uns, al menjador. I els altres, al passadís i a l'entrada. Els pisos on actuen els han seleccionat des dels Serveis Socials del barri Gòtic. En la majoria de casos, els qui hi viuen es troben en risc d'exclusió social. CLARA HOSTA La Murga "Comencem a reconstruir, evidentment l'habitatge, comencem per l'habitatge, que creiem que és molt important , el lloc on vius. Els fa fer un canvi de xip. Els obre una mica d'il·lusió, els dóna una mica d'esperança..." El projecte La Murga busca conscienciar els joves sobre l'anomenat 4t món. Es tracta de col·lectius que viuen en països desenvolupats però que es troben en situacions desfavorables. JÚLIA ROSELL, AE La Floresta "Ella té un pis que no està gaire bé però encara així està súper feliç i motivada. I és això, que amb el poc que té potser és més feliç que la majoria de nosaltres." Aquest any hi participen 42 joves escoltes de cinc agrupaments diferents. Treballen en sis pisos, tots ubicats al districte de Ciutat Vella.

Els voluntaris, d’entre 15 i 17 anys, conviuen amb veïns de Ciutat Vella escollits pels Serveis Socials. En molts casos es tracta de persones que es troben en risc d’exclusió social.

Mentre dura el projecte La Murga, també es fan jornades de formació i conscienciació sobre l’anomenat quart món. Es tracta de col·lectius que, malgrat que viuen en països desenvolupats, es troben en situacions desfavorables.

La iniciativa és fruit de l’Àrea de Cooperació dels Escoltes Catalans i el camp d’actuació és el districte de Ciutat Vella. Els organitzadors del projecte volen destacar la importància de la convivència, tant per als joves com per als habitants dels pisos que ajuden a rehabilitar.