Un home de 23 anys s’ha enfilat sense cap protecció a la Torre Glòries aquest dilluns al matí. El jove ha pujat els 144 metres de l’edifici en 23 minuts. No és la primera vegada que algú s’enfila a la Torre Glòries, malgrat la sanció que això comporta per saltar-se la llei de seguretat ciutadana. De fet, l’any passat els Mossos van denunciar un escalador davant dels jutjats pels mateixos fets.

Aquesta infracció ha mobilitzat dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues dels Bombers de Barcelona. Quan l’escalador ha baixat de l’edifici, agents dels Mossos d’Esquadra l’han retingut i l’han acabat denunciant per infringir la Llei 4/2015, de seguretat ciutadana. Segons la normativa, l’escalada d’edificis i monuments sense autorització és una infracció lleu que pot suposar multes d’entre 100 i 600 euros.

L’any passat van enfilar-se almenys quatre vegades a la Torre Glòries i en tots els casos la policia va acabar denunciant els escaladors.