Jordi Martí ha reconegut les dificultats per trobar una solució a la situació de Can Vies i ha afirmat que l’Ajuntament ha estat gestionant el conflicte “amb discreció i amb molta cintura”. El regidor ha explicat que s’ha obert un procés participatiu entre el consistori i les entitats i els veïns per tal d'”aconseguir que Can Vies deixi de ser un problema“. Martí ha insistit en la necessitat de trobar una sortida “consensuada” i ha especificat que no hi ha oberta una “negociació”, sinó converses amb diferents actors i persones properes a Can Vies o del mateix col·lectiu.

El regidor de Sants-Montjuïc s’ha referit també al procés de rehabilitació del recinte de Can Batlló, que ha definit com “una de les operacions més ambicioses, no de districte ni de barri, sinó de ciutat”, i ha explicat que es destinarà la nau principal, de 22.000 m², a acollir els treballadors d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament. A més, està previst traslladar l’Escola Perú al recinte, i els veïns demanen equipaments per a gent gran i discapacitats.

El balanç dels gossos al metro és positiu

Jordi Martí, responsable de les polítiques de benestar animal de l’Ajuntament, s’ha referit a l’ordenança que permet als gossos accedir al metro des d’aquest octubre. Martí ha recordat que la nova norma es va estrenar amb un “gran consens social i polític”, i ha considerat que les limitacions horàries, que no permeten l’accés de gossos en hores punta, eviten els possibles problemes.

El regidor ha reconegut que s’han rebut queixes puntuals en relació amb els problemes d’al·lèrgia d’alguns usuaris. Tanmateix, ha explicat que pel temps d’estada dins els trens i la possibilitat de canviar de vagó, no la considera “una problemàtica greu”.