Jordi Cuixart, que ha participat en l’acte a través d’una carta enviada des de la presó, ha assegurat que “els presos polítics i exiliats som un instrument útil de palanca democràtica” i ha posat sobre la taula que “el diàleg basant en la confiança és la base per a qualsevol acord”. En els propers quatre anys Cuixart estarà acompanyat de Marcel Mauri, vicepresident primer, i Marina Llansana, vicepresidenta segona, entre altres membres de la seva candidatura.

“Volem ser generadors de consensos”

Qui ha pres la paraula des de l’escenari ha estat el també reelegit vicepresident Marcel Mauri, que ha reiterat que “només val l’alliberament” dels polítics presos, just el dia en què es compleixen els vuit mesos de l’entrada a presó de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.  Mauri ha declarat que “volem ser generadors de consensos”, fent referència a la proposta de diàleg de Cuixart, però també ha afegit que no es busca que ningú renunciï a les seves idees.

assemblea omnium cultural

Una delegació a Brussel·les per internacionalitzar el procés

L’entitat, que ha arribat aquesta setmana als 120.000 socis, també ha anunciat que en els propers dies obrirà una delegació a Brussel·les amb l’objectiu de continuar internacionalitzant el procés. L’entitat, amb aquesta nova seu, vol denunciar davant d’Europa “els atacs a la llibertat i els drets civils”.