Aplaudiments per a la nova junta de govern de la FAVB. Després d'un període de tensions, el centenar d'associacions de veïns que integren la federació han escollit la candidatura consensuada, encapçalada pel ja nou president de l'entitat Jordi Bonet, i que integra alguns membres de l'anterior junta. Tant el president entrant com la presidenta sortint, que ha estat 6 anys al càrrec, han volgut destacar la importància d'aquest consens. EVA FERNÁNDEZ, expresidenta de la FAVB "Mostra els esforços que moltes persones, la junta anterior i d'altres sectors de la ciutat heu estat fent al llarg d'aquest mesos per poder aconseguir que la nostra entitat tiri endavant des de l'enfortiment i des de la unitat." Amb la cúpula renovada la FAVB vol afrontar els reptes de futur reformulant els seus estatuts i replantejant el paper que ha de jugar a la ciutat. JORDI BONET, president de la FAVB "La FAVB ha de fer una aposta de debat sobre quin és el model de ciutat que volem els veïns i veïnes, un model que sigui més just i més solidari, més equitatiu, més ecològic i sobretot on la participació citadana sigui entesa com una veritable democràcia urbana." La nova junta disposa ara d'un parell de mesos per traçar les noves línies que ha de sequir la federació als propers anys. Un platejament que s'haurà d'aprovar en l'assemblea ordinària, que se celebrarà entre els mesos de març i abril d'aquest mateix any.

Amb les votacions queda ratificada l’única candidatura presentada, que compta amb noms de l’antiga junta com ara Jordi Giró (Vila Olímpica), que manté el càrrec de vicepresident primer. Els segueixen Lluís Rabell (Esquerra de l’Eixample), vicepresident segon; Antonio Fortes (La Sagrera), secretari; Diego Hornos (La Pau), subsecretari; Zaida Palet (Vallbona), tresorera, i tretze vocals.

Després ser nomenat president, Bonet ha destacat que cal repensar la participació ciutadana “amb un major protagonisme dels barris” i “incrementar la participació de la gent jove i de la població de nouvinguts, que han de ser vistos com un enriquiment”. A més, la nova junta directiva de la FAVB espera superar la crisi interna que va portar a l’anterior junta a presentar la seva dimissió en bloc el mes de novembre passat.