vacuna janssen

(ACN) Johnson&Johnson reactiva la distribució de la vacuna Janssen a la Unió Europea. Així ho ha anunciat aquest dimarts la companyia després que l’Agència Europea del Medicament hagi reafirmat l’aval a aquesta vacuna del coronavirus, malgrat catalogar un reduït nombre de casos estranys de trombosi amb trombocitopènia com a “efectes secundaris infreqüents” del vaccí.

La multinacional ha assegurat que entregarà els 200 milions de dosis comprades per la UE, però no ha concretat si abans del juny podrà enviar els 55 milions promesos. Poc abans que es fes públic el dictamen de l’EMA, la multinacional havia dit que continuava “creient que els beneficis superen els riscos”.

Sanitat vol repartir la vacuna Janssen aquest dimecres

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat aquest dimarts que treballa per començar a repartir aquest dimecres les dosis de la vacuna de Janssen a les autonomies. Al final de la compareixença d’aquesta tarda al Senat, Darias ha explicat que tan bon punt acabés marxaria al magatzem per organitzar-ne el repartiment. “No perdré ni un segon”, ha dit després que Johnson&Johnson hagi reprès la distribució de la vacuna Janssen a la Unió Europea. La farmacèutica ja va enviar 146.000 dosis la setmana passada a Espanya.

Paralització de la vacuna

L’agència de Salut dels Estats Units va recomanar a principis de la setmana passada la suspensió de la vacuna Janssen per sis casos estranys de trombosis entre gairebé set milions de vacunats als EUA. Johnson&Johnson va paralitzar les entregues a la UE arran d’aquesta decisió, tot i que el vaccí monodosi tenia el vistiplau del regulador europeu des de mitjans de març.

A més, la companyia va demanar que no s’administressin les dosis que just havien començat a rebre els països de la UE. Diversos governs europeus, entre els quals hi havia l’espanyol, ho van acceptar, però d’altres com el francès, van decidir utilitzar igualment les vacunes rebudes, ja que continuaven tenint l’aval del regulador europeu.

Brussel·les no es va oposar a l’aturada imposada per la companyia, però va demanar al seu principal proveïdor, Pfizer-BioNTech, un avançament de 50 milions de vacunes per suplir el potencial buit que pogués deixar Johnson&Johnson.