joaquim forn

Joaquim Forn serà traslladat a Catalunya aquest dijous

Joaquim Forn podrà assistir a l’acte de constitució del nou Ajuntament de Barcelona dissabte, 15 de juny. El regidor electe viatjarà dijous, 13 de juny, des del Centre Penitenciari de Soto del Real a Madrid custodiat per la Guàrdia Civil fins a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, on farà nit i on es farà el canvi de custòdia, que recaurà sobre els Mossos d’Esquadra. Segons informa la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el trasllat es farà amb una “conducció especial i directa”, sense haver de fer parades, al contrari del que va passar quan van traslladar els polítics empresonats des dels centres penitenciaris catalans fins a Madrid per assistir al judici del procés.

Divendres, Forn serà traslladat pels Mossos d’Esquadra fins a l’Ajuntament per fer els tràmits necessaris previs al plenari. Haurà de registrar diversos documents per a la declaració de béns i activitats. Dissabte, la policia catalana traslladarà Forn des de Brians 2 fins a l’Ajuntament perquè pugui participar en la constitució del nou Ajuntament.

Sense data fixa de tornada a Madrid

La data de tornada no és clara. Segons la Secretaria de Mesures Penals, dependrà de l’horari de final del ple. D’aquesta manera podria ser “el mateix dissabte 15; l’endemà, diumenge, o dilluns”. El canvi de custòdia serà a Brians 2, on la Guàrdia Civil s’encarregarà de dur Forn fins al centre penitenciari de Soto del Real.