(ACN) El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, adverteix que l’incompliment de les mesures sanitàries i les grans trobades, com dinars i sopars d’empresa, poden derivar en un augment dels casos de covid-19 per Nadal. En una entrevista a RAC1, ha assenyalat que durant aquests dies de pont s’ha trobat “molts espais on el manteniment de la distància no s’està fent”. El fet preocupa Padrós, “sobretot venint ara les vacances i festes de Nadal” perquè preveu trobades sense l’espai necessari i sense mascareta. “Em fa témer que els contagis pugin”, ha resumit.

No és l’únic que ho pensa. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, és partidari que els sopars d’empresa es deixin per a “més endavant”. També ho és la presidenta del Comitè Científic Assessor, Magda Campins. De moment, però, Salut ha dit que no limitarà les trobades per Nadal com va fer l’any passat.

Part de la reflexió de Jaume Padrós té a veure amb el brot de 68 positius entre professionals sanitaris de Màlaga a partir d’una celebració amb més d’un centenar de participants. Sobre aquesta mena de trobades, el doctor ha avisat que cal reduir aquestes concentracions especialment en “una època delicada” que quedarà immediatament succeïda per Nadal i Reis.

Reclamació de “responsabilitat” amb el certificat de la covid

Sobre l’efecte de l’ampliació de la necessitat del passaport de la covid, ara obligatori per a interiors de bars, gimnasos i residències, el president del Col·legi de Metges de Barcelona ha assegurat que està “contentíssim” amb una mesura que ell ja defensava mesos enrere. Ara bé, en relació amb l’aplicació laxa d’aquesta iniciativa que s’està donant en alguns establiments que no el demanen, Padrós ha apel·lat al compromís col·lectiu.

“Les normes han de tenir ànima i s’han d’explicar bé”, ha valorat. “Si no ens les creiem en democràcia tot això de l”auctoritas’ i la pràctica es perd. És clar, en un país amb una dictadura no tindríem aquesta discussió però aquí hem d’apel·lar a la responsabilitat”, ha indicat. Seguint aquesta petició, també ha apuntat la impossibilitat de posar un “policia o un inspector” darrere de cada establiment o ciutadà i ha demanat seguir la mesura per convenciment social.