L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

està d’estrena. El centre, ubicat al barri del Guinardó, ha posat en marxa uns nous jardins terapèutics on desenvolupa teràpies exteriors per contribuir a la rehabilitació de persones amb diversitat i pacients psiquiàtrics. L’objectiu de la iniciativa: facilitar la transició a la vida fora de l’hospital després de l’ingrés. També renovar l’espai per millorar la relació arquitectònica de l’hospital amb l’entorn i els pacients.

El nou espai verd situat entre els blocs D i E de l’Hospital de Sant Pau és una eina terapèutica. Des de l’hospital expliquen que treballen aspectes com l’equilibri, la coordinació o les relacions socials.

“M’anima la resta del dia”

Els primers usuaris han estat els pacients de psiquiatria i les persones amb diversitat funcional que fan rehabilitació. Valoren positivament la posada en marxa de l’espai, que és accessible i disposa de dues àrees diferenciades: una zona d’estada i els horts. Expliquen que els ajuda a guanyar confiança i a superar els dies, sovint complicats, mentre dura l’ingrés. “A part del físic també és intel·lectual. En l’àmbit anímic. Perquè ajuda molt a tenir més confiança en tot”, diu Sergi Corbera. Una altra usuària, Esther Esteve, afegeix que “m’anima la resta del dia. Una cosa és el tema mèdic i l’altre de fer feina amb els companys. I que veus els resultats en l’hort”.

El projecte està impulsat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau que vol continuar treballant i investigant en aquest tipus de teràpies per facilitar la recuperació dels pacients.