Aquest dilluns l’Ajuntament té previst començar les obres de remodelació de l’interior d’illa Jardins de Maria Mercè Marçal, ubicats entre els carrers de Provença, Viladomat, Roselló i Comte Borrell, a la Nova Esquerra de l’Eixample. L’objectiu de les obres és renovar i guanyar espai útil a l’interior d’illa, i impermabilitzar el terra per evitar filtracions. L’obra s’allargarà fins a l’agost del 2018 i s’hi destinarà un milió d’euros.

Una de les millores que es volen fer és guanyar zones d’ombra, per això s’hi col·locarà una pèrgola metàl·lica  amb vegetació enfiladissa per recobrir-la. Però aquest no serà l’únic espai amb vegetació, ja que també s’incorporaran plantes en diverses jardineres.

La remodelació també preveu millorar l’àrea de jocs infantils, que ara es vol ubicar en una zona més visible i s’afegiran nous jocs per als infants més petits. També s’hi posarà paviment de cautxú més tou. Amb la nova distribució d’espais, ara els jardins disposen ara d’una gran zona polivalent i un espai de jocs infantils, així com una zona d’horts urbans. Finalment, també es preveu la instal·lació de nou mobiliari urbà, com bancs, cadires  i papereres.

Jardins de Maria Mercè Marçal

Aprofitant les obres de millora s’hi faran actuacions d’impermeabilització a la zona. D’aquesta manera es vol evitar que es continuïn produint problemes de filtracions d’aigua que actualment hi ha al poliesportiu i a la piscina de l’Escola IPSI, que estan situats just a sota els jardins.