L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu de la reurbanització dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran per convertir aquest espai del barri del Poble-sec en un parc urbà. L’actuació començarà a finals de l’estiu, gairebé un any més tard del previst inicialment. Es farà una remodelació completa dels jardins, de més de 4.000 m², el trasllat de l‘àrea de gossos al Parc del Mirador i la millora de les terrasses, que connecten les hortes i el mirador, on es crearan espais esportius i de lleure.

L’acció també integra el tram del carrer de Carrera, entre el passeig de Montjuïc i el carrer de Vila i Vilà, que permetrà ampliar la superfície dels jardins. Aquesta transformació és una de les actuacions prioritàries que es duen a terme en el marc de Pla de barris al Poble-sec i té una inversió al voltant dels 3 milions d’euros.

El nou parc urbà unificarà dos jardins

El projecte preveu convertir en un sol jardí els dos parcs, les hortes i el mirador, que ara estan separats pel carrer de Carrera. Això permetrà ampliar i guanyar àrees de joc i d’activitat física, guanyar zones verdes i millorar l’accessibilitat. Els jardins són ara mateix un dels principals espais verds del Poble-sec però molts veïns no l’utilitzen perquè han quedat obsolets i perquè tenen la percepció que es tracta d’un entorn poc segur, poc confortable i sovint brut. La idea principal de la reforma és revertir aquesta sensació i fomentar l’ús de l’espai entre el veïnat

En total s’actuarà en més de 5.900 m² i es preveu que el nou parc, un dels principals espais verds del Poble-sec, sigui una realitat el darrer trimestre del 2024. La proposta final és fruit d’un procés que ha comptat també amb la participació veïnal i de la comunitat educativa de l’entorn.

Es trasllada i amplia l’àrea de gossos

Amb el trasllat de l’àrea d’estada de gossos al Parc del Mirador del Poble-sec s’amplia la zona d’esbarjo per als animals, que passa dels 500 m² en la ubicació actual a tenir-ne més de 800.