Després 15 anys en silenci, el barri de la Ribera ha tornat a sentir el so de les cinc campanes de Santa Maria del Mar. La més antiga, del segle XVII. Durant dos anys s'han recollit diners per poder pagar la restauració de l'espadanya, l'estructura que les sostè, i de les campanes. LLUÍS MARTÍNEZ SISTACH, arquebisbe de Barcelona "Aquesta restauració de les campanes ja ho tenia planejat mossèn Albert Tauler, que es va morir, era rector d'aquesta parròquia. Després ho va continuar mossèn Ignasi Mora, que també s'ha mort. Vol dir restaurar unes campanes que han format part de la vida del barri i de la ciutat." ROSER BORRÀS, Junta de la Restauració de les Campanes i l'Espadanya "A partir d'ara les podrem sentir a les festivitats i després estan programant una hora al matí i una hora al vespre i a l'anunci de les misses. I a les festes grans repicaran totes, sinó no repicaran totes. Ho estan acabant d'organitzar l'organista i el campaner." L'església s'ha omplert de gom a gom per seguir la missa de dotze. Els castellers de Vilafranca han fet acte de presència, per commemorar un dia històric per al barri.

Els gegants de Santa Maria del Mar, el Rei Salomó i la Reina de Saba, han fet un ball davant l’altar i els Castellers de Vilafranca hi han aixecat un castell.

A partir d’ara, les cinc campanes de la basílica es podran sentir per a la celebració de les misses. També tocarà una al matí i una al vespre per marcar les hores. Però només sonaran totes les campanes alhora a les festivitats grans.

Diumenge passat es va necessitar una grua de 200 quilos i tallar durant una bona estona la plaça de Santa Maria per poder tornar instal·lar les campanes dalt del campanar. La restauració ha costat un total de 120.000 euros i s’ha pagat amb aportacions ciutadanes, tal com es va fer l’església, pedra a pedra, al segle XIV.