L’escriptor i gestor cultural Isaias Fanlo va patir una agressió verbal de caràcter homòfob, dissabte al vespre, al metro de Barcelona. Segons ha relatat, els fets van tenir lloc “poc abans de les sis de la tarda”, a la sortida de l’estació de metro de la Pau, al districte de Sant Martí. Fanlo es va topar amb dos nois que bloquejaven les escales mecàniques i els va demanar que el deixessin passar. Els dos joves li van dir “maricón” almenys en dues ocasions i, amb actitud agressiva, fins i tot el van amenaçar de mort.

En aquesta ocasió, potser per la presència d’altra gent o perquè els fets van passar a plena llum del dia, l’escriptor va poder fugir corrents. Va creuar la rambla de Guipúscoa i, només després de comprovar que els nois no l’havien seguit, va poder respirar una mica més tranquil, tot i que no sense un profund sentiment de “ràbia” i de “mal cos”. Fanlo assegura que “estem vivint un augment alarmant de les agressions LGTBI-fòbiques” i que “és el moment de respondre amb visibilitat” i de “dir-li a la societat que tenim un problema greu i que ja no s’hi val això de mirar cap a una altra banda”.

TMB lamenta els fets

L’Observatori contra l’Homofòbia ha assegurat a través de Twitter que ha comunicat els fets, tant a l’Ajuntament de Barcelona com al Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. De la mateixa manera, també n’ha deixat constància als Mossos d’Esquadra i a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Precisament, TMB ha respost també a través de Twitter. L’operador de transport públic ha lamentat i ha condemnat “enèrgicament” aquest “episodi d’homofòbia”. Alhora, a més, s’ha posat a disposició de la víctima “per donar suport a les accions que es vulguin emprendre”.