IRENE RIGAU, consellera d'Ensenyament "Amb l'anàlisi que hem fet al centre no hi havia cap pista extraordinària a destacar. No hi ha cap expedient obert de faltes ni de mala conducta. Només hi ha el seguiment acadèmic que pertany a un estudiant adolescent en les diferents matèries." MERCÈ SANTMARTÍ, directora de DGAIA "Si hi ha una llei que diu que un menor de 14 anys no és imputable, no és imputable. I, per tant, això vol dir que no hi ha una privació de llibertat i, per tant, hi ha una contenció, una retenció i s'ha de fer un treball amb ell quan s'hagi diagnosticat quin és el procés que l'ha portat al fet que hem de lamentar. // Quan les capacitats parentals estan bé, la feina l'has de fer en aquell infant o adolescent."

Un trastorn mental podria haver estat el causant que un alumne de 13 anys hagi irromput a l’Institut Joan Fuster aquest matí amb una ballesta i una arma blanca. Ho ha explicat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que assegura que els primers indicis apunten a un brot psicòtic i un comportament patològic. També ha confirmat que l’agressor ha passat a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Rigau ha defensat que el centre, ubicat al barri de Navas, és “de baixa conflictivitat”. La consellera ha posat d’exemple que la classe de segon d’ESO en què estudiava l’agressor va anar de convivències a la neu fa un mes i tot va anar bé.

Irene Rigau ha comparegut davant de la premsa aquesta tarda després de visitar les quatre persones que han resultat ferides aquest matí. La consellera també ha mostrat el seu condol i en nom del govern català amb la família del professor de socials que ha mort per una ferida d’arma blanca.

La Junta de Directors de Barcelona i la Junta de Directors de Centres Educatius tant de primària com de secundària de tot Catalunya s’han reunit aquest dilluns a la tarda i han determinat que, a més dels cinc minuts de silenci que es guardaran dimarts al migdia, a les 11 h es farà una pausa a les aules per reflexionar sobre els fets.

La DGAIA farà un seguiment del menor

La directora de la DGAIA, Mercè Santmartí, ha detallat que tot i que no hi ha precedents d’un cas com aquest, sí que existeix un protocol centrat en el treball psicològic per evitar que es torni a produir. Un cop la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència ha determinat que l’entorn del menor “és correcte” i que “les capacitats parentals estan bé”, la feina se centrarà en sessions de seguiment amb el jove.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a