podolegs coronavirus

El Consell General de Col·legis Oficials de Podòlegs ha obert un registre de possibles casos de coronavirus després de registrar diversos casos de nens i joves amb covid-19 que presentaven lesions dermatològiques als peus.

En aquest sentit, la Federació Internacional de Podòlegs va publicar un article en què es podia relacionar aquestes lesions amb el coronavirus, però la manca de casos no permet establir-ne una evidència científica.

Penellons, lesions als dits dels peus

El Consell General de Col·legis Oficials de Podòlegs ha establert un protocol per poder fer-ne un tractament i avaluar l’actuació posterior. El motiu és que cada vegada es detecten més casos amb aquestes lesions als peus, que són de color púrpura i que es manifesten principalment en infants i adolescents. Les marques que apareixen són semblants a la varicel·la o xarampió i, un cop es curen, no deixen marques a la pell.

simptomes peus coronavirus
Foto: Federació Internacional Podòlegs

El Consell ha instat a seguir molt atentament l’evolució d’aquests casos perquè podria ser una senyal per detectar el coronavirus que podria ajudar a evitar contagis. Actualment les clíniques i consultes de podologia només atenen casos d’urgència, ja que no es consideraven servei essencial en la resta de casos.

Pel que fa als afectats, l’organisme envia un missatge de “tranquil·litat” perquè són lesions que consideren benignes i que en qualsevol cas cal estar pendent si apareixen altres símptomes de la covid-19 com tos, febre o dificultat respiratòria.