Daniel Serrano (PPC)

(ACN) El TSJC investiga al diputat i secretari general del PPC, Daniel Serrano, per un presumpte delicte d’agressió sexual contra una companya de partit. Segons ha avançat ‘El Mundo’ i ha confirmat l’ACN, la víctima va presentar la denúncia el 2019 en un jutjat d’instrucció, que es va inhibir el 2020. L’admissió a tràmit va tenir lloc fa tres mesos i els dos ja han declarat.

Serrano, que concorre a les eleccions catalanes del 14-F com a número quatre per Barcelona, ha assegurat a través d’un comunicat que els fets “són falsos” i que responen a una “extorsió i xantatge“. Un fet que s’ha fet públic “en plena campanya electoral” amb l’objectiu d’erosionar “la seva imatge”. En aquest sentit, ha subratllat que “confia plenament en la justícia”.

La investigació se centra a determinar si Serrano va cometre una presumpta agressió sexual a una companya de la formació amb qui va mantenir una “relació sentimental” entre el 2015 i el 2016. Va ser la víctima qui va presentar una denúncia i va assegurar que havia rebut “maltractaments físics, verbals i psíquics” a més de patir “diverses lesions” de caràcter lleu. A la denúncia, la dona detalla que aquests “episodis” de caràcter violent es produïen fora de la relació personal i política que mantenien en públic. També assegura que en diverses ocasions li va demanar explicacions a l’acusat, sense obtenir resposta.

El jutjat d’instrucció va enviar la causa al TSJC a finals de l’any passat i després d’un informe favorable de la fiscalia —en considerar que hi havia indicis delictius— es van obrir diligències. Durant el mes de desembre es va citar el diputat popular a declarar. En aquesta compareixença va negar els fets. La investigació continua oberta, pendent de diverses proves que ha demanat el magistrat que la instrueix.