Rec comtal

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana estan investigant la mort d’un home al barri de Vallbona, al districte de Nou Barris. Els veïns s’han trobat el cos sense vida d’un individu al rec Comtal, a l’altura de la plaça del Primer de Maig. Segons han informat fonts dels Mossos, no es tracta de cap sensesostre, i en principi, no hi ha signes de violència ni de criminalitat. No es descarta que sigui una mort accidental, ni tampoc un suïcidi.

Tot i el descens de crims durant el confinament, la policia està investigant tres homicidis en què les víctimes són tres homes sense llar. El primer cas es va produir el passat 19 de maig al carrer de Sardenya. En aquest cas, es va produir una baralla entre dos homes que dormen al carrer davant d’un supermercat. Un d’ells va perdre la vida i l’altre va ser detingut per la Guàrdia Urbana.

El segon cas va ser al barri del Fort Pienc i el darrer al carrer de Casp. En els dos casos, les víctimes van aparèixer sense vida i agredits de forma violenta. Segons va explicar a betevé un testimoni de l’home mort al carrer de Casp, la víctima va ser agredida amb un fort cop al cap. Les dues investigacions estan en marxa però encara no hi ha cap detingut.

La Fundació Arrels i el Col·legi de Criminòlegs de Catalunya atribueixen aquests dos últims homicidis a un augment de l’aporofòbia. La baralla de mitjans de març, en principi, la tracten des d’una perspectiva diferent, ja que va tenir lloc entre dues persones sense sostre i el mòbil del crim podria ser de diferent índole.