L’Audiència de Barcelona ha ordenat que s’investigui el director de l’Escola Pare Manyanet de Sant Andreu i l’advocat de la congregació religiosa per l’acomiadament de l’informàtic que va destapar un cas de pedofília, segons ha explicat ‘El Periódico’. Segons fonts del centre educatiu, només l’advocat ha rebut, de moment, la citació judicial, que el convoca el 16 de gener al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona com a investigat per un delicte contra l’Administració de justícia. Pel que fa al director, no ha rebut encara la notificació ja que es troba de viatge i espera que en els propers dies se li comuniqui quan haurà d’anar a declarar.

Els fets es remunten al març del 2021, quan l’informàtic va denunciar als Mossos d’Esquadra que havia trobat pornografia infantil a l’ordinador personal d’un capellà que havia exercit de professor a l’escola i que seguia vinculat a l’ordre religiós. La denúncia va permetre detenir el capellà però segons explica ‘El Periódico’ el treballador va patir una crisi d’ansietat a causa del tracte que va rebre per part de l’escola després de denunciar els fets. L’informàtic afirma que el van tractar de males maneres, se li va obrir un expedient, se’l va amenaçar d’interposar-li una querella criminal, se’l va forçar a teletreballar i, finalment, se’l va acomiadar.

L’escola nega les acusacions

En declaracions a betevé, un portaveu de l’Escola Pare Manyanet assegura que estan sorpresos ja que, des que es va rescindir el contracte laboral de l’informàtic, el maig del 2021, no havien tingut cap altre contacte. L’escola ha assegurat en un comunicat que “mai va castigar ni sancionar el tècnic informàtic per aquest fet” i també nega haver assetjat el treballador ni haver fet cap acció amb l’objectiu d’obstruir la justícia o encobrir cap delicte.

Falta de confiança en el treballador

El centre educatiu explica, però, que sí que va obrir un expedient informatiu al treballador perquè considera que “al mateix temps que va presentar la denúncia, havia d’haver-ne informat la direcció de l’escola perquè prengués les mesures cautelars pertinents“. A més, van considerar que la situació havia provocat “problemes de comunicació i desconfiança” i per això es va demanar al treballador que fes teletreball. Al cap de poc, explica el centre educatiu, el treballador va presentar un baixa mèdica i com que un cop va obtenir l’alta no es va presentar al seu lloc de treball es va acordar un acomiadament procedent amb el treballador el maig del 2021.