La Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir aquest dimecres fins a 15 quilograms de marihuana en el curs d’una macroinspecció a diversos locals de la ciutat especialitzats en la venda de productes i altres activitats relacionades amb el cànnabis, també coneguts com a “grow shops”.

En un comunicat, el cos policial ha informat que en l’operació es van inspeccionar 62 locals i es van detectar 199 infraccions. A més dels 15 kg de marihuana, es van intervenir dos milions de llavors i 823 articles que no complien les diferents normatives relacionades amb el consum, la seguretat alimentària o les condicions tècniques de l’activitat. Com a conseqüència, els agents van obrir dues diligències penals i dues persones estan sent investigades per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons la Guàrdia Urbana, l’objectiu del dispositiu era la inspecció administrativa i exhaustiva de la majoria de locals d’aquest tipus de Barcelona per tal de comprovar-ne la situació administrativa, conèixer quins productes s’hi venen, comprovar-ne la legalitat i la procedència, controlar l’etiquetatge i composició dels productes, detectar possibles il·lícits penals, i intervenir o immobilitzar productes en cas que fos necessari.

Descobertes diverses plantacions a Barcelona

En paral·lel, la Guàrdia Urbana ha desmantellat un cultiu de marihuana en una casa de Collserola on s’han confiscat una cinquantena de plantes i pel qual s’investiguen dues persones. També aquesta mateixa setmana els Mossos han detingut 32 persones en una operació contra el tràfic de marihuana i cocaïna a Sants-Montjuïc. En només un mes s’han desmantellat dues plantacions més: una el 9 de juny al Carmel amb 200 plantes i una altra el 21 de maig a Sant Martí amb 161 plantes.