intervenen cocaina port barcelona policia nacional

La Guàrdia Civil i la Direcció de Vigilància Duanera han intervingut 495 quilos de cocaïna al Port de Barcelona. Dimecres, 23 d’abril, van trobar 450 paquets de droga amagats en un contenidor que suposadament duia un aglomerat d’estelles de fusta que es fa servir com a combustible.

Dos dies després, es van detenir tres persones com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues.

Cocaïna camuflada entre combustible per a xemeneies

Els dos darrers mesos s’han obert i inspeccionat nombrosos contenidors, per la sospita que amaguessin grans quantitats de cocaïna, com la que han intervingut aquesta setmana. S’han trobat 450 paquets d’1,1 kg cadascun que provenien del Paraguai. Anaven camuflats entre briquetes de fusta, un combustible per a xemeneies. Això va evitar que apareguessin a l’escàner i va dificultar que els gossos detectors de narcòtics els trobessin.

Un cop localitzats, la Guàrdia Civil va permetre que s’entregués el contenidor, sense la droga, de forma controlada al Parc Logístic de la Zona Franca, on van detenir les tres persones que l’estaven esperant, a qui vinculen a una organització criminal.

Feia temps que la Guàrdia Civil inspeccionava de forma exhaustiva les empreses que importen mercaderies de països de l’Amèrica Llatina. Des de finals de l’any passat, havien identificat diverses societats que operaven a través del Port de Barcelona i que podien utilitzar-se per al tràfic d’estupefaents.